A Generációk Hangja Alapítvány a 2022-es évben is folytatta “Rádió X” néven internetes közösségi rádiójának üzemeltetését. Az év során mintegy 200 önkéntes műsorkészítő bevonásával készítettünk körülbelül 1000 órányi zenei és szöveges tartalmú rádióműsort.
Programunk része volt, hogy tovább erősítsük a különböző társadalmi csoportok közötti párbeszédet, a tudatos médiahasználatot – ezzel is rávezetve az embereket, az utánunk következő generációkat a lényeglátásra, a tudatos választások fontosságára, az önálló gondolkodásra.

Zenei programjaink során olyan periférikus zenei irányzatoknak igyekeztünk nyilvánosságot biztosítani, melyek a mainstream médiában jellemzően alulreprezentáltak, vagy egyáltalán nem jelennek meg. Közösségi médiaműhelyünk az idei évben számottevően bővülni tudott, ennek köszönhetően számos szöveges műsort is készítettünk – elősegítve ezzel is a társadalmi párbeszédet olyan fontos ügyekről, mint a szociális kérdések, pályaorientáció, prevenció, vagy akár a környezetvédelem.

Közösségünk összefogásának köszönhetően a 2022-es évben is számos külső rendezvényt valósíthattunk meg. Az év elején a tudatos médiafogyasztás témakörében tartottunk nagy sikerű ingyenes rendezvényt, az év további részében pedig számos fővárosi egyetemmel szoros együttműködésben tartottunk foglalkozásokat podcast- készítésről, tudatos hírfogyasztásról, és a közösségi médiumok fontosságáról.

A Generációk Hangja Alapítvány és a Rádió X az idei évben tovább tudta építeni nemzetközi kapcsolatait is: folyamatosan szakmai kapcsolatban állunk svédországi, olasz, német, osztrák, luxemburgi, angol, ír, francia, spanyol médiumokkal – akikkel közösen értékteremtő tartalmak és programok kidolgozásán munkálkodunk.

2022-ben sikerült új otthonra lelnie a Rádió X-nek, egy sokkal tágasabb és támogatóbb közegben dolgozhatunk tovább céljaink megvalósítása érdekében. Az új stúdióhelyiség 2 szobából áll, plusz egy raktár-részből, így a korábbihoz képest valós fejlődés számunkra az új iroda.
Köszönjük mégegyszer a támogatóinknak illetve a tagjainknak akik közreműködtek felújításban!

A frissen felújított irodahelyiség
Berendezés után a stúdióhelyiség

A 2022-es évben nagy örömünkre támogatóink számát is tovább tudtuk növelni. Az általunk készített tartalmak elérése mintegy 20%-al nőtt, a tevékenységünkhöz csatlakozók pedig önkéntes munkaórákkal, vagy anyagilag tesznek azért, hogy munkánkat folytatni tudjuk. Műsoraink rendszeresen megjelennek saját webfelületeinken (saját weboldal és facebook illetve instagram csatorna), továbbá a velünk kapcsolatban álló szervezetek internetes felületein is. Műsoraink számára emellett egy külön, naponta frissülő podcast csatornát is fenntartunk.

Célunk a jövőben is közösségünk megerősítése, emellett szeretnénk tevékenységünket több külső programmal, vidéki városokban is kibővíteni. Célunk emellett támogatói körünk megszilárdítása, ennek fontos állomása lesz a következő évben esedékes “adó 1%” kampányunk is.

Köszönjük ezt az évet is Nektek, hiszen ez a közösség az önkénteseink és támogatóink nélkül nem működhetne!